Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Проектирането и строежа на малка яхта
Автор: stefanoff Категория: Хоби
Прочетен: 256049 Постинги: 41 Коментари: 86
Постинги в блога от Юни, 2009 г.
Да, почна се началото на края, разредих писанията малко , но за сметка и работя по лодката по-малко. Дребните нещица наистина се оказа, че бавят най много.
След закупуването на нормално количество бира в консерви (кутийки) извиках баща ми и чичото да завъртим лодката, че да мога да работя спокойно в кокпита.image
Започнах да укрепвам фалшборда с ивици стъкломат, както и ръбовете на рундуците , мислех че ще ми е по-лесно после при заливането със стъкломата.
image
Понеже беше късно в събота, когато се сетих че нямам смола успях да намеря само една кутия от 1кг и то на доста солена цена. Кутията свърши за нула време и затова метнах да правя капака на отвора на рубката.
image
Започнах да мисля върху  изолацията на плъзгащия елемент
image
Днес си взех 3 кила смола и почти залях кокпита, оказах се прав , стана по лесно след като предварително укрепих всички ръбове.
image
Надрусах се достатъчно със смола за тази вечер, и се прибрах за по едно тараторче със ракийка 
Категория: Хоби
Прочетен: 1356 Коментари: 0 Гласове: 0
Мдаааа, така си е. Поради липса на каквото и да е свободно време лодката е на втори план във всяко отношение, но тръпката си е тръпка. Имах малко чамови летви, добре рендосани с подходящ размер, които монтирах по стрингерите с винтове на определен интервал и се получи това:
image
imageimage

Утре се надявам да имам свободно време за да се позанимавам с яхтата , но поради пускови срок на работа (обекта трябва да функционира тези дни) има опасност да съм пак цял ден на Обзор :(
Категория: Хоби
Прочетен: 1332 Коментари: 0 Гласове: 0
Може би сте в грешка ако си мислите че сме спряли да се правим на корабостроители, но само сме забавили темпа или довършителните работи заемат най-много време и се забелязват най-малко:) Завършваме обекта и лудницата е пълна, работата е много и няма почти никакво свободно време за лодката и по странно стечение на обстоятелствата последните 2 листа шперплат се оказаха на обекта и една седмица не мога да си ги прибера у нас, но най накрая поръчката беше доставена и аз ухилен се възнесох към гаража:)
Направих койките в рубката от някакъв опаковъчен шперплат, не е най високо качество, но и предназначението му не беше кой знае колко отговорно.image
Получи се доста приятно и обширно местенце и се замислих дали не мога да навра някъде химическо кенефче (ех мечти мечти).
image

С двата листа шперплат оформих кокпита и направих капаци на рундуците
image
image

С остатъците от шперплата метнах и фалшборда , залепих го и чакам да изсъхне лепилото и мятам другия.
image
За тази седмица и при наличието на толкова налко време съм изумен от себе си:)
Трябва да купя 2 баки полиестерна смола, стъкломата си го купих преди известно време и да залея остатъка но......

Категория: Хоби
Прочетен: 2158 Коментари: 1 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: stefanoff
Категория: Хоби
Прочетен: 256049
Постинги: 41
Коментари: 86
Гласове: 173
Архив
Календар
«  Юни, 2009  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930